NOMINALIZARE “Mies van der Rohe Award” 2013Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană “Mies van der Rohe Award” 2013

Este acordat la fiecare doi ani în semn de recunoaștere și pentru a recompensa producția de arhitectură de calitate din Europa.
În acest fel, această distincție atrage atenția asupra contribuției majore aduse de profesioniștii europeni în dezvoltarea noilor idei și tehnologii. În același timp, aceasta oferă o oportunitate instituțiilor publice sau private de a-și forma o înțelegere mai clară a rolului cultural pe care îl are arhitectura în construirea orașelor noastre. Mai mult, premiul își propune sa promoveze arhitectura în doua moduri semnificative: prin stimularea circulației arhitecților profesioniști în întreaga Uniune Europeană ca răspuns al comisiilor transnaționale, cât și prin sprijinirea tinerilor arhitecți în stabilirea propriilor cariere.
Candidații la acest Premiu sunt recomandați de către un grup de experți independenți din întreaga Europă, de asociațiile arhitecților ce fac parte din Consiliul European al Arhitecților cât și de alte organizații de arhitecți.
La fiecare ediție bienală, juriul selectează doua lucrări: una care primește Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană în semn de recunoaștere a calităților sale conceptuale, tehnice și de construcție, precum și un altul care primește Mențiunea Specială Arhitect Emergent.
Juriul selectează, de asemenea, un set de lucrări finaliste ce urmează sa fie incluse atât în catalogul premiului cât și în expoziții.