VENITI LA UZINA DE APA!!!

Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala teritoriala Nord-Est (Suceava-Botosani), organizatie profesionala de interes public, transmite urmatorul  comunicat de presa :

In cadrul atelierului studentesc interdisciplinar cu tema :
"Integrarea în comunitatea locală a Centrului de Arhitectură, Cultură urbană şi Peisaj / fosta  Uzină de apă  din Suceava – soluţii de punere în valoare a potenţialului de relaţionare cu oraşul  al noului obiectiv cultural",
Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala teritoriala Nord-Est invita cetatenii municipiului Suceava la

„ ZIUA PORTILOR DESCHISE”

DUMINICA, 14 AUGUST 2011

INTRE ORELE 11:00 – 15:00
In cadrul acestei zile se vor organiza:
- vizite ghidate de specialitate in santier a viitorului Centru Cultural
 prezentarea proiectului  cultural
- sondaje sociologice
 expozitie „Suceava de altadata”
Va asteptam la adresa: strada Apeductului, nr.4, Suceava; intersectie Calea Unirii cu str. Traian Vuia, spre sere/pepiniera (langa benzinaria Lukoil). Detalii despre proiect pe internet: uzinadeapa.blogspot.com, contact pe  e-mail: uzinadeapa@gmail.com.


Fosta uzina de apa a oraşului Suceava (monument de patrimoniu industrial), data in folosinta pe 12 august 1912, va deveni dupa 100 de ani Centru de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj, inaugurare programata pe 12 august 2012. Acest proiect a fost initiat si este coordonat de OAR, prin filiala Nord-Est, in asociere cu Municipiul Suceava.
„Atat uzina electrica (1908) cat si Uzina de apa (1912) reprezinta in istoria Sucevei, momentul decisiv marcând intrarea în modernitate din punct de vedre urbanistic a unui oraş care, pana la acea data, inca mai pastra ceva din aerul patriarhal al vechilor zidiri medievale” (Florin Hau, arheolog Complexul Muzeal “Bucovina”).